× Rólunk A Neuner’s titok Bio teák Híreink Partnereink Elérhetőségünk

A természetes egészségmegőrzés szolgálatában 1884 óta

Miben rejlik a osztrák Neuner’s teacsalád egyedisége?

A természet erőivel történő gyógyítás több, mint 130 éves tapasztalata, gyakorlata, 5 generáción át átadott tudása, korunk modern technológiájával továbbfejlesztve jellemzi az osztrák Neuner család teáit és teakeverékeit. A Neuner család Európa legnagyobb regisztrált gyógynövény sorozatából készíti világhírű termékeit.

A család két teakeveréke 2011, 2012, 2013,2014 és 2015-ben is elnyerte az év teája díjat Angliában. A világ gyógynövényekkel foglalkozó szakemberei elismerik a termékek kiválóságát.

A minőség ellenőrzése és megőrzése állandó folyamat, amelyet a cég egyre fejlettebb eszközökkel kíván elérni és fokozni. Az első, legalapvetőbb szabály, amit a Neuner’s szem előtt tart, hogy csak a legjobb minőségű, tiszta, vegyszermentes, BIO alapanyagok biztosítják a legjobb hatást, és a tiszta, eredeti ízt.

A hagyományos tisztítási módszerekkel szemben a növények tisztítása és fertőtlenítése olyan természetes eljárással (CO2 segítségével) történik, amely egyedülálló és környezetbarát. Ennek az eljárásnak az a sajátossága, hogy nem marad a növényekben tisztító- és fertőtlenítőszer sem, így biztosítja a tiszta, élvezhető, hatékony összetevőket. Ez az új technológia a MABA-PEX módszer.

Különösen nagy figyelmet fordítanak a gyógynövények darabolására, ezzel biztosítják az illóolaj tartalom (mint hatóanyag) megóvását, és megtartását, ami meghatározza a gyógynövények hatékonyságát és magas minőségét.

A filterek csomagolásának különlegessége, hogy a külső behatolások ellen is védi a filtereket (pl. kórokozók, gombák stb.), ugyanakkor az illóolajok, hatóanyagok elpárolgását is megakadályozza.

A MABA-PEX technológia A gyógynövények közkedvelt a bogarak , kártevők körében is. Betakarítás után maradványuk ( elhullott rovarok, lárvák, petéik) toxikus anyagokká alakulnak, ezért szükségessé vált a növények fertőtlenítése , tisztítása. A jelenleg használt metil-bromid, foszfin stb. szermaradványa többé-kevésbé megtalálható a kezelés után a termékekben. Ebből a megfontolásból kezdett új fejlesztésekbe 1986-ban a német Martin Bauer a szermaradvány-mentes technológia megtalálásáért. Célja az volt, hogy a mérgező gázok helyett természetes, maradványmentes, természetkímélő és biztonságos módszert használjanak. Ezeknek a kritériumoknak felel meg a MABA-PEX módszer. A technológia lényege a zárt, nagynyomású szén-dioxiddal való tisztítás. Ez a szabadalmaztatott módszer új, magasabb szintre emelte a szabványok kritériumait.